Wat is zenmeditatie

Praktisch en Inspirerend

Zenmeditatie vindt zijn oorsprong in China en Japan en is gebaseerd op Boeddhistische tradities. In onze bijeenkomsten is zenmeditatie toegankelijk gemaakt voor onze westerse manier van kijken, denken, ervaren en handelen.

Zen betekent meditatie, oftewel ‘zitten in aandacht’. Door te mediteren in stilte leren we ons op een liefdevolle manier open te stellen voor datgene wat zich aan ons voordoet en los te laten wat niet bij ons past. Zenmeditatie is een aandachtsoefening waarin u leert aanwezig te zijn in het ‘nu’ door uzelf te trainen bewuster op uw ademhaling te concentreren.

Zenmeditatie is geen gemakkelijke oefening, we hebben vaak veel gedachten, maar juist door de oefening van concentratie op de ademhaling en het zitten in stilte, merkt u na enige tijd wat deze rust voor u kan betekenen. Samen in stilte zitten tijdens de wekelijkse bijeenkomsten is stimulerend voor uw beoefening thuis, het is verdiepend en de boeddhistische onderwerpen die aan de orde komen geven u nieuwe handvatten. Op deze manier ontwikkelt zen onze persoonlijke unieke mens. Bij Zen InZicht geven wij u graag de ruimte om uw unieke mens volledig  te ontplooien.

Wij ontmoeten u graag!